TRE Tension and trauma release exercises – på dansk Spændings- og Traume forløsende øvelser – en en simpel og revolutionerende behandling af stress og traumer.

Metoden hjælper til med at frigive kroniske spændinger, traumer, stress, angst og andet ubehag ophobet i kroppen.

Vi bruger en række enkle øvelser til at vække kroppens naturlige evne til at ryste og vibrere. Vi så at sige ryster traumet af os, på samme måde som den bange hund ryster angsten ud af sin krop, og derefter er i Nu’et .
TRE er en metode der løbende kan støtte dig og styrke din tilgang til kroppens naturlige selvregulerende ressourcer. TRE er ikke en terapiform, men kan være et særdeles hjælpsomt redskab i et terapeutisk forløb.

Hvem har gavn af TRE

TRE er for dig der lider under eftervirkninger fra belastende situationer, stress, pres eller traumer. Det kan være på grund af vanskelige opvækst vilkår, arbejdsrelateret stress, ulykker og lignende eller ganske almindelig dagligdags pres og stress. Samt dig der arbejder med mennesker påvirker af stress og traumer.

Ved hjælp af en række simple øvelser/stræk aktiverer vi kroppens naturlige evne til at sitre/ryste – også kaldet Neurogen Tremor.

Neurogen Tremor er kroppens naturlige reaktion efter en akut traume/stress arrousal. Det er nervesystems måde at genfinde balance, ro og afspænding.

Kom i kontakt med din krops naturlige flow

Alle levende væsner har denne evne til at reducere kropsligt og mental stress. Vilde dyr i naturen går naturligt ud og ind af denne tilstand. Som mennesker er vi ofte ude af kontakt med kroppens naturlige flow og bliver derfor hængende i stress/traume reaktionen – også efter faren er overstået!!

Metoden er udviklet af Dr. David Berceli, som selv i en årrække arbejdede i krigszoner og flygtninge lejre i verdens brændpunkter omgivet at voldsomt traumatiserede mennesker.

Den består af 7 helt enkle kropsøvelser/stræk, som stresser og trætter musklerne, og dermed aktiverer den Neurogene Tremor og dermed forløser kroniske spændinger, smerter, angst og anden ubehag fra kroppen og sindet, som er forbundet med stress og traumer.

Du efterlades med en følelse af at være til stede i din kroppen og med ro i hovedet!!

TRE er en af de enkleste og mest effektive måder jeg kender til at skabe ro, fred, balance og overskud i både krop og sind.

Man kommer tilstede i sig selv, får ro i hovedet og bliver afspændt i kroppen.

Ryst traumer og stress ud af dit system

TRE er ikke en terapiform, men en selvregulerende teknik, der hjælper kroppen til at finde tilbage til sin oprindelige balance, ved at aktivere kroppens evne til at ryste overskydende og ophobet energi løs. Energien sidder ophobet i muskler og bindevæv dels som spændinger og fastlåsthed i kropsstruktur og som sammentrækninger af bindevæv og over- eller fejl reaktioner i det autonome nervesystemet. Det kan være både i form af overspændte muskler, der er ”på vagt” eller underspændte muskelgrupper, der ”underkaster sig og gir op”.

Vores krop og hele væsen er formet og skabt gennem de oplevelser og vilkår vi har haft gennem livet. Vi har tilpasset os vilkår, begrænsninger og overgreb gennem beskyttelse og ved konstant at være på vagt. Sådanne fastlåste handler og tankemønstre hindrer sund og fri livsudfoldelse og positiv samspil med omverden og andre mennesker.

TRE som bruges jævnligt og regelmæssigt kan medvirke til at hjælpe kroppen tilbage til sin naturlige instinktive impulser og frie flow og dermed hjælpe med til at genfinde balance og harmoni i den indre og den ydre verden.

En metode udviklet af David Berceli – se:  www.traumaprevention.com

Jeg er uddannet TRE provider og har arbejdet med metoden siden 2014.

Bestil tid nu